Welcome to the Frontpage

"Prva šansa 2010"

REPUBLIKA SRBIJA, MINISTARSTVO EKONOMIJE I REGIONALNOG RAZVOJA, NACIONALNA SLUŽBA ZA ZAPOŠLJAVANJE RASPISUJE KONKURS  Z A REALIZACIJU STRUČNOG OSPOSOBLJAVANJA I ZAPOŠLJAVANJA MLADIH "PRVA ŠANSA 2010”

Program zapošljavanja mladih „PRVA ŠANSA” podrazumeva volontersku praksuu trajanju od tri meseca i zasnivanje radnog odnosa radi stručnog osposobljavanjapripravnika u trajanju od narednih 12 meseci.

Učešćem u Programu poslodavac ostvaruje pravo...

Ceo tekst konkursa možete preuzeti  OVDE  kao i ZAHTEV  potreban za konkurisanje.

Obuka za atestirane zavarivače-MONTERE

U listu ''Poslovi'' od 11. novembra 2009. godine, objavljen je konkurs za stručnu obuku nezaposlenih lica za poslove ATESTIRANOG ZAVARIVAČA- MONTERA. Obuku organizuju Nacionalna služba za zapošljavanje i ''Termoelektro'' AD. Sva zainteresovana lica za uključivanje u ovaj program bi trebalo da se jave svom savetniku radi dobijanja uputa za razgovor koji će biti organizovan 27.11.2009. godine u 11h u Nacionalnoj službi za zapošljavanje Filijala Valjevo (Vladike Nikolaja broj 1).

Više informacija o uslovima obuke možete videti u časopisu ''Poslovi'' koji možete preuzeti na našem sajtu, ili lično u prostorijama Aktiv centra.

kzm.gif

Evropski volonterski servis

Pozivamo Vas da uzmete učešće u aktivnosti koju Kancelarija za mlade realizuje u saradnji sa Centrom za podršku ženama iz Kikinde.
U PETAK 13. NOVEMBRA, u 12 č. U SALI GRADSKOG VEĆA 
biće organizovan okrugli sto na temu EVROPSKOG VOLONTERSKOG SERVISA - EVS , 
a u sklopu realizacije projekta "Evropski volonterski servis - snaga saradnje"

Detaljne informacije i agendu možete videti ovde .

Najava sajma zapošljavanja

U sredu, 04. novembra 2009. god, u hotelu «Grand» od 10 do 13 sati, Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Valjevo organizuje Sajam zapošljavanja. 

Do sada je prisustvo na Sajmu potvrdilo 17 poslodavaca sa potrebama za popunjavanjem 76 radnih mesta. Reč je o zanimanjima svih profila i stepena stručnosti, osim zanimanja iz oblasti zdravstva, prosvete i građevinarstva.
Istog dana u 11 sati biće održan Okrugli sto i tom prilikom biće reči o Zakonu o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom. Navedeni Zakon će od maja 2010. god obavezivati svakog poslodavca sa 20 i više zaposlenih da prijavi u radni odnos i lica sa invaliditetom, srazmerno broju zaposlenih prema utvrđenoj skali. Pozvani su da se uključe u diskusiju predstavnici Udruženja osoba sa invaliditetom, poslodavci i predstavnici Službe za zapošljavanje.
Opširnije...

Časopis "Poslovi"

Prvi koraci do posla

 

Radna sveska